omslag_för_Print_in_Baltic_front 2mg

“Drakens Dotter – Resans Början” är del 1 i Sagan om Drakens Dotter.

Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör. Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. 

Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna – där några är verkligare än andra. För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer – och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget. 

Viljornas krig 2 mb

“Drakens Dotter – Viljornas Krig” är del 2 i Sagan om Drakens Dotter.

Rexmond har tagit Drokina till Drakdemonernas rike där hon hålls inlåst mot sin vilja. Mark har – efter att han hävdat att det finns demoner i skogen – låsts in på stadssjukhusets psykiatriska avdelning där han börjar ifrågasätta allt han vet om världen. Rachel och Nicki kommer till hans undsättning, men måste samtidigt se till att hålla både sig själva och honom gömda från drakdemonerna. 

De gör sitt bästa för att rädda Drokina samtidigt som mer av deras trasiga förflutna kommer tillbaka till ytan. Drakens Dotter – Viljornas Krig är del två på den normbrytande bokserien Drakens Dotter. Första delen Drakens Dotter – Resans Början blev hyllad för sina starka kvinnliga karaktärer och nu fortsätter berättelsen om Drokinas kamp för ett eget liv med egna val.

Syskonen madlock

“Drakens Dotter – Syskonen Madlock” är del 3 i Sagan om Drakens Dotter.

Drokina har tagit sig ut ur drakdemonernas rike men än är hon inte säker. Kiboch inte är redo att släppa taget om prinsessan som skulle försvara hans rike, och Drokinas kamp om rätten till sitt eget liv fortsätter. Hon försöker få tillbaka den familj som försvunnit medan hon varit separerad från sina vänner, men när hon inser att hon vet mindre om sin egen art än hon tidigare trott, börjar Drokina undra var hennes plats i världen egentligen är. Rachel står som vanligt vid hennes sida, nu tillsammans med Mark efter att Nicki övergett dem. Samtidigt som det framkommer mer om Rickis förflutna, där det uppdagas att han inte är den han trott.