omslag_för_Print_in_Baltic_front 2mg

“Drakens Dotter – Resans Början” är del 1 i Sagan om Drakens Dotter.

Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör. Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. 

Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna – där några är verkligare än andra. För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer – och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget. 

Viljornas krig 2 mb

“Drakens Dotter – Viljornas Krig” är del 2 i Sagan om Drakens Dotter.

Rexmond har tagit Drokina till Drakdemonernas rike där hon hålls inlåst mot sin vilja. Mark har – efter att han hävdat att det finns demoner i skogen – låsts in på stadssjukhusets psykiatriska avdelning där han börjar ifrågasätta allt han vet om världen. Rachel och Nicki kommer till hans undsättning, men måste samtidigt se till att hålla både sig själva och honom gömda från drakdemonerna. 

De gör sitt bästa för att rädda Drokina samtidigt som mer av deras trasiga förflutna kommer tillbaka till ytan. Drakens Dotter – Viljornas Krig är del två på den normbrytande bokserien Drakens Dotter. Första delen Drakens Dotter – Resans Början blev hyllad för sina starka kvinnliga karaktärer och nu fortsätter berättelsen om Drokinas kamp för ett eget liv med egna val.

Syskonen madlock

“Drakens Dotter – Syskonen Madlock” är del 3 i Sagan om Drakens Dotter.

Drokina har tagit sig ut ur drakdemonernas rike men än är hon inte säker. Kiboch inte är redo att släppa taget om prinsessan som skulle försvara hans rike, och Drokinas kamp om rätten till sitt eget liv fortsätter. Hon försöker få tillbaka den familj som försvunnit medan hon varit separerad från sina vänner, men när hon inser att hon vet mindre om sin egen art än hon tidigare trott, börjar Drokina undra var hennes plats i världen egentligen är. Rachel står som vanligt vid hennes sida, nu tillsammans med Mark efter att Nicki övergett dem. Samtidigt som det framkommer mer om Rickis förflutna, där det uppdagas att han inte är den han trott.

Drakens Dotter Systrar av Mörker Slutversion till print front

“Drakens Dotter – Systrar av Mörker” är del 4 i Sagan om Drakens Dotter.

Historien har en tendens att upprepa sig tills den blir rätt eller världen förgås. Det var det Guinivere hade sagt efter att hon avslöjat att världens överlevnad är beroende av Drokinas existens. En sanning hon inte varit redo för.

Som om det inte vore nog har två av Drokinas vänner försvunnit, samtidigt som allt fler demoner påstår sig vilja följa henne. Men frågan är vilka hon verkligen kan lita på, nu när kriget om vem som ska leva och vem som ska dö kommer allt närmare. Där Drokinas syster Diane trätt in i stridigheterna med en egen agenda, och deras bror Damiens egen resa tagit ny fart.

Drakens Dotter – Systrar av Mörker är den fjärde delen av Ulrica Edvinsson Sundins normbrytande fantasyserie, en berättelse delvis invävd i vår värld, där starka kvinnor och antagonister i gråskala utmanar synen på både traditionell fantasy och vår egen verklighet.